Dan Rookwood på å flytte til Big Apple

Engelsk eller homofil? sier kvinnen på plattformen ved Union Square. «Unnskyld,» svarer jeg, umiddelbart forrådte at jeg er minst en av disse. ‘Min venninne og jeg har et spill vi spiller når vi ser gutter som deg, sier hun. «De må enten være engelsk eller homofil. Eller begge. Ingen rette New Yorker kjoler sånn. ‘

I London ingen snakker på offentlig transport med mindre de er mentalt eller alcoholically ubalansert. Eller Nord. I New York er jeg kontaktet av fremmede på gaten og på t-banen hver dag. De ønsker å vite hvor jeg fikk min drakt, min frakk, brillene mine, bagen min, min ‘look’. Som byens berømte sangen går, jeg gjør en helt ny start på det i ol ‘New York, men jeg absolutt ikke forvente at det kommer til å bli lett. Hvis jeg trengte en påminnelse om hva en brutal sted dette kan være, på den dagen vi kommer CNN kunn de axing Piers Morgan Live. (Ikke bokstavelig nå at det ville være en rangeringer booster.) Kongen av bakken til bunnen av haugen i en New York minutt.

Inntil nå har jeg ikke trodde jeg hadde en spesielt gjenkjennelig sartorial signatur. Arbeid i W1, trenger du ikke å skille seg ut hvis man bruker Savile Row dresser og Jermyn Street sko. Og i disse dager når moten er umiddelbart spres globalt via Instagram og samme dag levering tjenester, det gjorde jeg ikke forvente New York for å være merkbart forskjellig. Men du tar for gitt det faktum at London er en slik en internasjonalt respektert og aktet herreklær kapital før du forlater den. Jeg føler meg som en britisk tre stykke utsending til USA. Selv om nettstedet aksjer merkevarer fra hele verden, har Mr P etablert en veldefinert britisk estetiske siden den ble lansert for tre år siden. Og med USA nå en av sine største markeder, det ville ha en Brit in situ å fly flagget.

Min kone Sam og jeg er fast bestemt på å få mest mulig ut av denne muligheten. Vi har vært i New York for bare fire uker, og vi er absolutt elsker det. Vi må fortsette å knipe oss selv at vi ikke er turister. Jeg jobber på Fifth Avenue, ikke langt fra Flatiron Building. Gambolling nedover gaten, parasoll svingende i hånden, Sting tekster er en stadig tilstede earworm: «Se meg vandre nedover Fifth Avenue / A spaserstokk her ved min side / jeg tar det overalt jeg går. Ikke at jeg er Quentin Crisp, sinn.

Ett stopp over East River på Brooklyn bundet L tog, og vi er i Williamsburg, som er der vi har leid et øye wateringly dyrt roms leilighet med langt nær nok plass til mine 30 par sko. Likevel har min pendle redusert fra nesten en time i London til 15 minutter. Pluss jeg har rekvirert en butikk skap på kontoret som en garderobe.

Williamsburg er litt som Shoreditch bortsett enda mer gentrified og middelklassen. Morgenen vi landet, hadde vi brunsj på Wythe Hotel, som vi nå vet er episenteret for selv om hipsterdom. Det var som å gå på til settet av amerikanske satire Portlandia (YouTube det nå).Kjøp Canada Goose Parker
www.ncanadagooseonline.top

Folk enten elsker Williamsburg (f.eks oss) eller egentlig ikke. Det er mye pilloried for å være full av hipsters supping artisanal kaffe og lokalt microbrewed håndverket øl fra syltetøyglass i en pop-up bar som åpner i morgen mens konkurranse proselyttisme om band som ikke helt eksisterer ennå. Og alle gutta slitasje kneppet opp lumberjack skjorter, vintage denim, tatts og krokene, beanies og skjegg. Ikke så mye Mad Men som Plaid menn. Dette bewhiskered robuste outdoorsman utseende går hånd i hånd med oppblomstringen av maskuline merker yret av generasjoner gamle håndverk, for eksempel Red Wing, Carhartt og Filson. Som en bærer av en skjegg og britiske arv merker som Barbour og Sunspel, jeg kunne kjøpe inn dette som en helgen utseende, men jeg er ikke så sikker på om iført en lue innendørs. Jeg ble oppdratt til å tro at er dårlig form. Også: kløende.

I mellomtiden, på den andre siden av Williamsburg Bridge, synes stilen friskere og preppier fra merker som J Crew, Gap og Banana Republic. Gutta på kontoret mitt slitasje Varsity jakker, knappe ned skjorter og tynne slips. Og folk virkelig vet hvordan å kle for polarvirvel. Mens jeg varsomt forhandlet isete fortau i Kirkens monkstraps, lokalbefolkningen trampet forbi i heavy duty vanntett Diemme, Danner eller Thorogood støvler. Og det er så mange Canada Goose parkas i New York, kan det ikke være mange unplucked gjess nord for grensen.

En annen ting jeg har lagt merke til er at New Yorkere har ingen betenkeligheter med å vandre rundt hele helgen i gym utstyr slik at de kan fortelle alle at de er til en klasse på Barrys Bootcamp / CrossFit / SoulCycle / Equinox. Jeg liker et par Nike Flyknits så mye som neste mann, men jeg ønsker ikke å se sine Lycra omsluttet biter mens jeg spiser min frokost pølse, takk fryktelig.

Forresten, det er sant det de sier: engelsk aksent fortsatt virkelig går en lang vei. Vi hoppet en time lang venteliste på en restaurant den andre natten rent fordi servitøren likte måten Sam snakket. Jeg er ikke spesielt snobbete, jeg er opprinnelig Scouse for Guds skyld, men alle tror jeg er og slik at jeg finner meg selv Hamming den opp og påvirker Hugh Grant esque manerer. (Hvem sier unnskyld i det virkelige liv, for eksempel?)

Men jeg sliter med å gjøre meg forstått. Stemmegjenkjenningssystemer kjenner ikke mine. Og den andre dagen jeg måtte gjenta min bagel For fem ganger. ‘Å, du mener Toona? Da det kom var det fem ganger større enn jeg kunne håndtere. Jeg måtte praktisk talt forrykke kjeven min som en slange til å spise den.

Fristelsen, selvfølgelig, er å vedta aksent og tale mønstre for å gjøre livet enklere. Men jeg klarte å overleve fire år i Sydney uten å plukke opp en Aussie twang. Jeg kan ennå ikke få meg til å adoptere amerikanske stavemåter: Jeg auto rette bilen min riktig. Jeg har så langt klart å motstå nå ut til noen, og planlegger å holde det slik.

Og likevel er jeg desperat å passe inn ellers frykter jeg at jeg aldri vil virkelig gjøre det her. Kritikere tilskrives slutten av Piers viser blant annet til sin britiske bullishness og obdurate nektet å assimilere. Note to self: Ikke bli som Piers Morgan. Så i stedet, jeg prøver å være den typiske engelske gentleman til alle tider.

New Yorkere selv synes å falle inn i to leire: forbausende uhøflige eller kvelende høflig. Jeg er mer komfortabel med den britiske middelvei: insouciant likegyldighet og minimal overfladisk småprat. Her folk enten lukke seg ut av seg øretelefonene og en ugjennomtrengelig skuler, eller annet de kan ikke gjøre nok for deg. Når vi kjøpte en sofa i helgen butikken assistent ga oss hans mobilnummer.

Hvis folk er snille mot meg her, er min Pavlovian svar å slippe dem noen penger som en bankmann i en strippeklubb. The tipping point er så fullstendig discombobulating, Malcolm Gladwell kunne skrive en bok om det. Restauranter, får jeg: dele regningen beklager, sjekk med ti og ganger med to. (Selv om du legger 20 prosent til hvert måltid gjør heller gi løgnen til ofte gjentatt faktum at å spise ute i New York er så billig.) Men hvor mye du tips cabbies, bartendere, folk som pakke dine prisede dagligvarer for du? Hadde jeg bare gi det busker $ 1 eller $ 10?

Selvfølgelig vil vi bli vant til alt, akkurat som tusenvis av andre mennesker som flytter til New York hver dag. Og da vil det føles mer som hjemme. Men når det kommer til min sans for stil, kan du ta denne gutten ut av London, men han vil alltid kle seg som en engelskmann i New York.

Klikk på Adblock / Adblock Plus-ikonet, som er til høyre for adresselinjen.

På Adblock klikk Ikke kjør på sidene på dette domenet.

Hvis du er privat nettlesing i Firefox, Tracking Protection kan føre til at AdBlock varsel for å vise. Det kan være midlertidig deaktivert ved å klikke på skjold -ikonet i adressefeltet.